Wat is strafrecht?

In het strafrecht zijn de regels vastgelegd waaraan burgers zich dienen te houden. Als iemand zich niet aan deze regels houdt, dan pleegt deze een strafbaar feit en moet mogelijk als verdachte voor de rechter verschijnen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten strafbare feiten: overtredingen en misdrijven. Overtredingen zijn relatief lichte vergrijpen en misdrijven zijn ernstigere feiten.

Als u gedagvaard bent, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een strafrechtadvocaat inschakelt. Hoe eerder u aan de bel trekt, hoe beter de advocaat zich kan voorbereiden op een zorgvuldige en grondige verdediging van uw strafzaak. Uw advocaat kan zich stellen bij de Rechtbank en het procesdossier bij de Rechtbank opvragen. Met onze advocaten, gebonden aan hun beroepsgeheim, kunt u uw zaak in vertrouwen bespreken. Ook zullen zij u wijzen op uw rechten en plichten als verdachte en u adequaat adviseren, bijvoorbeeld in het gebruik van uw zwijgrecht.

Uw strafrechtspecialist  

Vanuit ons goed bereikbare en centraal gelegen kantoor in Rotterdam, biedt Advocatenkantoor Mr Drs H.J. Ruysendaal u uitstekende juridische bijstand. Als strafrechtspecialisten en actief lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) zijn de advocaten volledig op de hoogte van alle aspecten in het strafrecht. Mr. G. Szegedi en mr. H.J. Ruysendaal volgden de specialistische strafrechtopleiding en hebben veel ervaring met (jeugd)strafzaken en politierechterzittingen. Wij behandelen alle voorkomende zaken zoals openlijke geweldpleging, diefstal, bedreiging en belediging, maar ook zwaardere zaken zoals moord, doodslag of verkrachting. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor zaken die vallen onder het bijzondere strafrecht zoals de Opiumwet en Verkeersstrafrecht. Iedere strafzaak, groot of klein, vormt een uitdaging om te verdedigen. U kunt rekenen op vakkundige begeleiding en persoonlijke ondersteuning.

Hebt u een dagvaarding ontvangen, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op: 06 151 70 551.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze speciale site: www.strafrechtspecialist-rotterdam.nl