Wat is faillissementsrecht?

Het faillissementsrecht dient en beschermt de belangen van schuldeisers en hun schuldenaars wanneer deze laatsten niet bereid of niet in staat zijn hun schulden te betalen. Het is uitsluitend van toepassing op schuldenaars die natuurlijke personen zijn. Om failliet te worden verklaard moet de schuldenaar een faillissementshandeling hebben verricht.

Failliet gaan. We lezen en horen er dagelijks over, maar wat houdt het eigenlijk in? Hoe ga je failliet? Wat zijn de gevolgen als het u overkomt? Kan een faillissementsaanvraag gestopt worden? Bent u alleen zakelijk of ook privé failliet? Of bent u een particuliere of zakelijke schuldeiser en hebt u te maken met een debiteur of toeleverancier die niet (meer) aan zijn financiële verplichtingen voldoet?

Uw zaak, onze zorg

Voor juridische kwesties in het faillissementsrecht bent u bij Advocatenkantoor Mr Drs H.J. Ruysendaal  aan het juiste adres. Mede vanwege zijn ervaring als curator is mr. Ruysendaal thuis in vele aspecten van het faillissementsrecht. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en door adequaat optreden is het vaak mogelijk om de schade te beperken. Het kantoor heeft de kennis en expertise in huis om kleinere bedrijven en zelfstandigen in financiële mogelijkheden helder te adviseren over de mogelijkheden om een faillissement te voorkomen. 

U hebt vooraf inzicht in de kosten voor het behandelen van uw zaak. Dat kan met een uurtarief (zie Tarief), maar ook met een vaste prijsafspraak.
In voorkomende gevallen hebt u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Mr. Ruysendaal zal u hierover helder informeren en de aanvraag voor u verzorgen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze speciale site: www.failliet-advocaat.nl